עבודה עברית: איפה כדאי לעבוד כדי לחסוך לטיול הגדול
חלק גדול מהחיילים המשוחררים פונים לעבודה מועדפת או עבודה במלצרות כדי לחסוך לטיול הגדול. אנחנו רוצים לנצל את החלק הזה של המדריך שעוסק באיך לחסוך כסף לטיול הגדול כדי לגרום לכם לחשוב קצת אחרת על הנושא של עבודה אחרי צבא, ולנסות לאתר הזדמנויות שאולי יהיו לכם יותר משתלמות.
למשל, ידעתם ישנם קורסי תעודה קצרים שבעזרתם תוכלו להתקבל למגוון משרות אטרקטיביות זמניות: קורסים בעיצוב גרפי, קורסים בחשבונאות, השתלמויות בתחום החינוך… הרבה מההשתלמויות ההאלו מכוסות על ידי הפיקדון הצה"לי, והן יפתחו עבורכם דלת לעבודות שיתנו לכם שכר משתלם מאוד. מקום טוב להתחיל בו כדי לטעום את המים הוא אתר הממשלה, שם מוצעים מגוון קורסים מקצועיים בחינם בתחומי עיסוק שונים: קורס באקסל, קורס לשפה הערבית, מבוא לפסיכולוגיה, ועוד עשרות קורסים נוספים. מי יודע איזה הזדמנויות הקורסים האלו יפתחו לכם, וכיצד הם יעזרו לכם לחסוך כסף לטיול הגדול?
רוצים דוגמה נוספת לכניסה לעבודה שתאפשר לכם להרוויח כסף לטיול הגדול שאיננה במסלול המוכר של מלצרות/אבטחה? בבקשה! אם שירתם בתור לוחמים, קיימות עבורכם תוכניות רבות לקידום אישי והשתלבות בשוק העבודה, ביניהם התוכנית ״לוחמים להייטק״. תוכנית זו מציעה מגוון קורסים, חלקם קורסים קצרים של 3 חודשים שאחריהם תוכלו להשתלב בחברות הייטק ולהרוויח שכר של 8000 ש״ח בחודש ומעלה. מה גם שאת הקורסים תוכלו לרכוש בעזרת הפיקדון הצבאי שלכם.
ואם כבר אנחנו מדברים על גישה אחרת להרוויח כסף לטיול הגדול, כאן אצלנו בתן ביס יש הרבה חבר'ה אחרי צבא שהבינו שאם הם רוצים לחסוך לטיול הגדול, עבודה במשלוחים זו אחלה הזדמנות, עם משכורת שעתית שיכולה להגיע גם ל- 80 ש"ח לשעה, בונוסים, טיפים, ותנאים סוציאליים. אם זה נשמע לכם מעניין, שלחו לנו הודעה.
הפרד ומנף: הרגלים פיננסיים שיעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול
מלבד צמצום הוצאות ועבודה, הרגלים פיננסיים בריאים יעזרו לכם לחסוך לטיול הגדול. אחד החשובים שאנחנו יכולים להציע הוא להפריד את החיסכון לטיול הגדול מחשבון העובר ושב שלכם בבנק. כי בואו נודה בזה - עבור רובנו, מה שנכנס לעובר ושב מהר מאוד יצא משם… לכן, אם אתם תוהים איך לחסוך לטיול הגדול, אחת ההמלצות הכי חשובות שנוכל לתת לכם היא פשוט להפריד בין הכסף שאתם צריכים כדי לחיות במהלך החודש, לחיסכון לטיול הגדול.
דרך נוחה מאוד לעשות זאת היא להעביר את הכסף לתוכניות חיסכון שכל בנק מציע, כמו פק״מ (פיקדון קצר מועד) או פר״י (פיקדון ריבית יומית). מדובר במסלולי חיסכון נזילים למען מטרות מוגדרת שבעזרתם תוכלו ליהנות מריבית סולידית, כלומר סכום הכסף שתשימו שם קצת יגדל מחודש לחודש (ולא נכנס עכשיו לסיבות הכלכליות לכך…). שווה, לא? כדי להתחיל לחסוך באופן שכזה, פנו לבנקאי שיסייע לכם. בקשו ממנו שיספר לכם על פקדונות שהבנק מציע, ואיך להשתמש באפליקציה כדי להתחיל להפקיד שם כספים באופן קבוע - שאותם תוכלו לפדות אחרי שצברתם מספיק כסף לטיול הגדול.
אפשרות נוספת להפרדת החיסכון מהעובר ושב היא פתיחת קופת גמל להשקעה. מדובר במוצר חיסכון נפוץ בזמן האחרון בקרב צעירים, לאו דווקא עבור טיולים אלא בכללי בתור חסכון ארוך-טווח. קופת גמל להשקעה מאפשרת לכם להפקיד כספים במסלול על פי בחירתכם. תוכלו לפתוח אותה בכל בתי ההשקעות שאת שמותיהם בוודאי שמעתם כבר ברדיו, ולהינות מריבית שלרוב תהייה גבוהה מזו שתקבלו בפיקדונות בבנק. עם זאת, לפני שאתם פונים לפתוח קופת גמל להשקעה אנחנו ממליצים להתייעצות עם מומחה כלשהו, בין אם זה יועץ השקעות או אולי אפילו ההורים שלכם.
הכסף עומד להיגמר? עבודה והתנדבות מסביב לעולם יעזרו לכם להמשיך את הכיף
כפי שכתבנו למעלה, הרבה פעמים כשאנחנו עושים הכנה לטיול הגדול אנחנו שוכחים לקחת בחשבון משהו מאוד חשוב - זו תקופה ממש כיפית ויש סיכוי גדול שתרצו להמשיך לטייל גם מעבר לתכנון המקורי שלכם. איך עושים את זה באופן חוקי, למרות שהסכום שחסכתם לטיול הגדול מתחיל להיגמר?
ברחבי העולם ישנן אופציות עבודה והתנדבות למיניהן שיאפשרו לכם לחסוך במהלך הטיול הגדול שלכם, בעוד שאתם ביעד עצמו. למשל, בעזרת פלטפורמות דוגמת WWOOF, HelpX, או Workaway תוכלו למצוא התנדבויות ועבודות זמניות ברחבי העולם. לרוב מדובר בעבודות בתמורה לאירוח ולינה, ולעיתים גם ארוחות. במקרים אחרים העבודה מתוגמלת בתשלום כלשהו. זה מאוד תלוי. ההרשמה לאתרים אלו בתור מתנדב כרוכה בתשלום שנתי סמלי, וזוהי דרך טובה לחסוך הוצאות במהלך הטיול הגדול. בנוסף, היא גם מאפשרת צבירת חוויות אותנטיות והיכרות אמיתית ומעמיקה עם אנשים מקומיים ותרבות.
חלק 3: רשימת ציוד לטיול הגדול
ההפך מלשכוח הוא לרשום! רשימת ציוד לטיול הגדול
כפי שכבר בטח הבנתם, כל אחד בוחר לטייל בדרך אחרת ותחת תנאים שונים. המשמעות היא שבהכנה לטיול הגדול, כל אחד גם צריך להצטייד קצת אחרת - החל מאיזה ציוד מדובר ועד לכמות הפריטים. למשל, אנשים שמעוניינים בטיולי טבע יצטרכו כמובן להצטייד בציוד מחנאות, כמו גם נעליים, ביגוד מתאים, ותרופות למיניהן. לעומתם, אלו אשר נוטים להעדיף עיירות חוף ובילויים, לא יצטרכו ציוד שכזה באותה המידה. המשתקעים מביניכם אולי אף יעדיפו לטייל עם מזוודה ולא עם תרמיל, וגם זה שינוי גדול בפני עצמו, שכן לרוב במזוודה יהיה לכם יותר מקום לנצל. ואם זה לא מספיק, אז חשוב לזכור שרשימת ציוד לטיול הגדול גם משתנה בין גברים לנשים.
בכל זאת, ישנם פריטי ציוד שאנחנו ממליצים לכל מטיילת ומטייל לקחת, יהיה סגנון הטיול אשר יהיה:
ביגוד וציוד כללי: חולצות, מכנסיים, תחתונים, גרביים, נעליים, סנדלים, שעון, סל כביסה, בגד ים, משקפי שמש, קרם הגנה
ציוד מחנאות בסיסי (כולל במקומות קרים): שק שינה, ליינר, נעלי טיולים, בגדים תרמיים, מיקרו פליז, מכנסי טיולים, כפפות, כובע צמר, מעיל גשם, שלוקר, מקלות הליכה, שקיות אטומות למים, פנס (+סוללות להחלפה), מגבת מנדפת, טלפון לוויני
ציוד ארגוני: מנעולים, תוויות לסימון התרמיל (עם מקום לרישום שם ומספר טלפון) למקרה של אובדן, ארגוניות, חגורת כסף, אזיקונים
מסמכים וכספים: דרכון (+צילום דרכון כביטחון), רישיון נהיגה בינלאומי, פנקס חיסונים, רישיון צלילה ופנקס צלילה (אם רלוונטי), כרטיסי אשראי, מזומנים
ציוד חשמלי: סמארטפון (כמובן), טלפון חלופי (אם רלוונטי), מטען לטלפון, מטען נייד, אוזניות, מתאם חשמלי אוניברסלי
היגיינה ורחצה: מברשת שיניים, משחת שיניים, מכונת תספורת/גילוח, דאודורנט, אלכוג׳ל, נגד יתושים, וזלין לשפתיים, נייר טואלט/מגבונים, פלסטרים, אקמול, דקסמול או אדוויל
עוף גוזל, חתוך את השמיים: סיכום הכנה לטיול הגדול
אם ממש הרגע גזרתם חוגר, קחו לכם בינתיים מנוחה קלה- הניחו את נעלי החי״ר והמדים במחסן של סבא, ולכו תרימו כוסית עם החברה׳ באיזה בר. בקיצור, פשוט תספגו את ניחוח האזרחות. צלחתם את צה״ל! כשאתם מרגישים מוכנים, צאו לדרך ותכננו את טיול החלומות שלכם. רק זכרו לקחת בחשבון את הטיפים שלנו בהכנה לטיול הגדול, כן? הם נועדו עבורכם כי הטיול הזה מגיע לכם! ואם אתם במקרה מחפשים דרך מהנה לחסוך לטיול הגדול, תן ביס מזמינים אתכם ליצור קשר ולהציע את עצמכם בתור שליחים.
המדריך הובא לכם ע״י תן ביס. מחפשים דרך כיפית לחסוך לטיול הגדול? הגישו מועמדות והצטרפו אלינו כשליחים!